sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Osuđena međunarodna grupa za šverc narkotika

Osuđena međunarodna grupa za šverc narkotika

BANJALUKA - Sud Bosne i Hercegovine izrekao je kaznu zatvora od četiri godine i šest meseci Mustafi Beganoviću i po jednu godinu zatvora Mersiji Buljubašić i Edinu Henjakoviću zbog krivičnog dela trgovine narkoticima.

Do izricanja ove presude došlo je nakon razmatranja i prihvatanja Sporazuma o priznanju krivice sklopljenog između Tužilaštva BiH i optuženih Mustafe Beganovića, Mersije Buljubašić i Edina Henjakovića.

Optuženi Beganović proglašen je krivim što je, kao član organizovane grupe ljudi kojoj je pripadalo više njemu poznatih osoba iz BiH, Crne Gore, Albanije i Slovenije, zajedno sa njima, dogovorio i realizovao međunarodnu kupovinu, prenos i prevoz konoplje.

Ova grupa je iz Albanije preko Crne Gore, BiH, i Slovenije prebacila 110 kilograma konoplje do zemalja zapadne Evrope, odnosno oko 1,5 kilograma heroina iz BiH, preko Hrvatske kupcima u Sloveniji.

Navedena grupa je formirana radi međunarodne kupoprodaje, prevoza, posredovanja u međunarodnoj prodaji, slanju i isporuci heroina i konoplje, saopšteno je iz Suda BiH.