sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Bulatović: Đukanovića opstruiše izveštaj o Šariću

Bulatović: Đukanovića opstruiše izveštaj o Šariću

PODGORICA - Narodni poslanik najuticajnije Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović optužio je premijera Mila Đukanovića da je sprečio nadležne institucije da parlamentu dostave izveštaj o aktivnosti u vezi sa akcijom "Balkanski ratnik".

Bulatović je podgoričkim Vijestima rekao da vlast izbegava da podnese izveštaj Odbora za bezbednost i odbranu o konkretnim rezultatima u vezi sa svercom više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

- Jasno je da nedostatak političke volje da se uvaži jedan tako važan zaključak, koji je podneo parlament, direktno leži u premijeru Đukanoviću koji je rekao da njega ne obavezuje zaključak skupštinskog odbora bez Skupštine. Skupština je početkom decembra od nadležnih organa zahtevala da je, najkasnije do 1. decembra, informišu o preduzetim aktivnostima i rezultatima u vezi sa akcijom Balkanski ratnik - rekao je Bulatović.

Članovi Odbora tada su jednoglasno dogovorili i da se zakaže posebna sednica na kojoj će razmotriti dobijene informacije o tome da li je bilo propusta policije, ANB-a u tužilaštva u traganju za Darkom Šarićem i njegovim saradnicima.

Odbor se Šarićem bavio 23. februara kada su tom skupštinskom delu referisali bivši sef Agencije za nacionalnu bezbednost Duško Marković i direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Predrag Mitrović, ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović i direktor Uprave policije Veselin Veljović.