subota 22. septembar 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tomić i Jovičić na slobodi

Tomić i Jovičić na slobodi

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu danas je ukinuo pritvor dvojici bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" Draganu Tomiću i Vladanu Jovičiću u kojem su se nalazili od 3. oktobra 2011. godine.

Kako je saopšteno, Apelacioni sud je prihvatio njihovu žalbu i preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu smatrajući da više nema razloga za produženje pritvora i da puštanje na slobodu dvojice bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" ne može da ugrozi krivični postupak protiv njih.

Sud je naveo i da optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je protiv okrivljenih podneta 3. aprila ove godine još nije potvrđena i zaključio da okolnosti za produženje pritvora više ne postoje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena Kolubara Dragana Tomića i 27 rukovodilaca tog preduzeća i vlasnika privatnih firmi, kojom ih tereti da su zloupotrebama oštetili Kolubaru za 938 miliona dinara.

Pored Dragana Tomića, optuženo je i 11 rukovodilaca Kolubare i njenih zavisnih preduzeća - Vladan Jovičić, Radisav Ranković, Radosav Milić, Vladan Radovanović, Milutin Bobić, Sveta Miljković, Milan Petrović, Živojin Jovanović, Svetolik Simić, Slavoljub Pavlović i Duško Obradović.