petak 26. jul 2013.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Osam dana pritvora za napadače na navijače Zvezde

Osam dana pritvora za napadače na navijače Zvezde

KRAGUJEVAC - Petorici Kragujevčana, od kojih je jedan u bekstvu, u Osnovnom sudu u Kragujevcu određen je pritvor od osam dana, zbog sumnje da su u noći između 18. i 19. jula napali navijače Crvene zvezde, izjavila je portparol tog suda Ivana Račić.

"Istražni sudija je doneo rešenje o pokretanju istrage i odredio pritvor Vladimiru R. (25), Bobanu Ć. (22), Dejanu E. (24) , Dimitriju D. (21) kao i još jednom licu koje je u bekstvu", rekla je Račićeva.

Ona je dodala da je saslušavanje osumnjičenih za napad na navijače završeno u nedelju uveče oko 22.30 sati, kao i da ih je policija na saslušanje privela oko 13 sati.

Osumnjičeni su na tri različite lokacije, maskirani fantomkama i sa bejzbol palicama sačekali i napali navijače Crvene Zvezde, u vremenu od pola jedan do dva sata posle ponoći, u noći između četvrtka i petka protekle sedmice. Navijači su vraćali iz Beograda gde su gledali meč tog i islandskog kluba "IBV", a policija je napadače uhapsila posle nepunih 20 sati od napada.

Uhapšeni su zbog sumnje da su bejzbol palicama polomili stakla na automobila čačanskih i kraljevačkih registarskih oznaka, kao i zbog napada na jednu osobu u naselju Stanovo, kojom prilikom su lakše povredili 10 osoba, među kojima je i jedno 13-godišnje dete.