petak 22. april 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Apelacioni sud: Novo odlučivanje o Terzićevom jemstvu

Apelacioni sud: Novo odlučivanje o Terzićevom jemstvu

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ponovo je ukinuo rešenje kojim je odbijen predlog bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije i direktora OFK "Beograd" Zvezdana Terzića za odbranu sa slobode, uz jemstvo od preko pola miliona evra u nekretninama, izjavila je portparol Apelacinog suda Mirjana Piljić.

Istom odlukom Apelacioni sud je naložio Višem sudu da se o predlogu Terzićeve odbrane ponovo odluči, pošto je usvojio žalbu njegovih branilaca, dodala je Piljić.

Viši sud nije naveo valjane razloge zašto odbija predlog Terzićeve odbrane, a oni razlozi koji su dati nisu na odgovarajući način izneti i obrazloženi, niti su pravilno i na adekvatan način cenjeni, čime je učinio bitnu povredu odredbi krivičnog postupka, objasnila je Piljić.

- Nije jasno na osnovu kojih konkretnih činjenica je prvostepeni sud izvodi zaključke koje je dao u pobijanom rešenju, jer nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, a oni koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni, navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

Taj sud je i početkom marta ukinuo rešenje Višeg suda, nalažući mu da jasno obrazloži svoju odluku kojom odbija jemstvo i precizira da li mu je njegova visina mala ili ono ne dolazi u obzir u konkretnom slučaju.

Viši sud je u novoj odluci ostao pri stavu da postoji opasnost da Terzić pobegne ukoliko se nađe na slobodi, i pored zalaganja celokupne porodične imovine od oko 535.000 evra u nekretninama.

Terzić je više od dve i po godine bio nedostupan pravosudnim organima Srbije, ali se dobrovoljno predao 11. novembra prošle godine, od kad se nalazi u pritvoru.

Njemu je sredinom januara počelo suđenje zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj i od prodaje tri fudbalera protivpravno prisvojio novac.