četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Završne reči na suđenju "jatacima" moguće krajem juna

Završne reči na suđenju "jatacima" moguće krajem juna

BEOGRAD - Završne reči na suđenju optuženima za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića mogle bi da budu zakazane za kraj juna, izjavio je juče predsednik sudskog veća u tom postupku Dejan Garić.

Suđenje je, zbog promene sudskog veća i tužioca, formalno počelo ispočetka u februaru ove godine, a jučerašnji pretres je odložen pošto se jedan od branilaca zbog obaveza u drugom predmetu nije pojavio na suđenju.

Garić je nastavak suđenja zakazao za 8. jun kada bi trebalo da se završi sa čitanjem spisa predmeta, nakon toga veće bi trebalo da donese rešenje o izdvajanju zapisnika koje je predložila odbrana, a krajem juna da zakaže završne reči.

Optuženima se sudi od 2006. godine, ali je suđenje bilo u više navrata prekidano pošto se bivši Drugi opštinski sud dva puta oglašavao nenadležnim za vođenje tog postupka, a u međuvremenu je umro prvooptuženi Jovo Đogo.

Optuženi su bivši oficiri Vojske Republike Srpske Marko Lugonja i Ratko Vučetić, Tatjana Vasković, njena majka i brat Ljiljana i Bojan Vasković.

Optuženi su i Stanko Ristić, Blagoje Govedarica, Saša Badnjar, Predrag Ristić i Borisav Ivanović.

Svi se brane sa slobode.