četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Heroin nabavljen u Makedoniji prodavali u Srbiji

UHAPŠENA PETORICA ZBOG SUMNJE DA SU PREPRODAVALI DROGU

Heroin nabavljen u Makedoniji prodavali u Srbiji

BEOGRAD - Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Niš i Policijske uprave Smederevo uhapsili su i odredili meru zadržavanja petočlanoj kriminalnoj grupi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

Uhapšen je "Zoran Đorđević (45) zvani 'Surko' iz Prokuplja, sa neprijavljenim boravištem u Nišu, koji je predvodio kriminalnu grupu i za kojim je po naredbi Osnovnog suda u Prokuplju raspisana poternica zbog izdržavanja kazne zatvora radi izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", navedeno je za prvoosumnjičenog u policijskom saopštenju.
Pored Đorđevića, uhapšeni su Milan Đorđević (43) iz Niša, Dragan Simonović (27) zvani "Bebe" iz Smederevske Palanke, Bljerim Rustemi (27) iz mesta Lojane u Makedoniji i Kijani Redžepi (29) takođe iz Lojana.

- Navedena kriminalna grupa je u periodu od decembra 2009. godine do hapšenja, predvođena Zoranom Đorđevićem, iz Makedonije nabavljala heroin i preko svojih članova ga krijumčarila na teritoriju Srbije, a zatim organizovala mrežu distribucije i prodaju narkotika do krajnjih korisnika na teritoriji Niša, Pirota, Prokuplja i Smedereva. Postoje osnovi sumnje da je ova kriminalna grupa na teritoriju Srbije iz Makedonije prokrijumčarila i prodala oko tri kilograma heroina - navodi se još u saopštenju.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti predati dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Nišu.