sreda 21. septembar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Radisavljević: Podignuta optužnica protiv Branka Jocića

Radisavljević: Podignuta optužnica protiv Branka Jocića

Spisak stanova i luksuznih stanova

Usvojivši zahtev tužilaštva za organizovani kriminal, sud je doneo rešenje kojim se potpredseniku Nove Srbije oduzimaju kuća i plac u Velikom Gradištu, stan u Crnoj Gori kao i 12 satova poznath i skupih svetkih brendova.
Reč je o satovima marke "Filip Patek", Žak Lenas", dva "Emporio Armani", dve "Nautike", "Ženev", "S.Oliver", "Ges", "Festina", "Master Vočis" i "Tiso".

Od Jocićeve majke Radmile oduzima se stan od 91 kvadratni metar u Đevđelijskoj ulici na Zvezdari, koji je za 130.000 evra kupila 2008, kao i stan od 63 kvadrata u Loznici, koji je za 2,5 miliona dinara kupila 2007. Za vreme dok je njen sin bio na javnoj funkciji, 2008. godine postala je vlasnica i stana od 40 kvadrata u Šapcu.

I od sinova Marka i Mateje oduzet je stan od 107 kvadratnih metara, u Pančevu, plaćen 112.000 evra. Od starijeg sina Marka oduzet je i stan u Novom Sadu, površine veće od 90 kvadrata.

Sud je odbio zahtev da se oduzme prsten sa oznakom "Jerusalim", kao i zlatnik sa žigom Geografskog fakulteta.
Jocić je 20. januara presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen na dve godine zatvora zbog malverzacija u "Putevima Srbije", ali je na tu odluku uložio žalbu Apelacinom sudu koji još nije doneo odluku.

BEOGRAD- Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu proti bivšeg direktora JP "Puteva Srbije" Branka Jocića, njegove majke Radmile i još tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Tužilac je potvrdio i da je Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu usvojilo zahtev tužilaštva i odlučilo je da se Jociću i članovima njegove porodice privremeno oduzme sedam nekretnina u Srbiji i Crnoj Gori, kao i 12 ručnih satova jer postoji sumnja da su stečeni nelegalnim putem.

Direkcija za upravljenje oduzetom imovinom kasnije danas bi trebalo da uđe u posed zaplenjene imovine, kojom će upravljati do odluke suda o trajnom oduzimanju imovine, koja će uslediti posle pravosnažnog okončanja postupka protiv Jocića.

Osim Jocića i njegove majke optužnica je podignuta i protiv osnivača i vlasnika privatnog preduzeća"Rotijer" Dragana Pavlovića, Marije Božić iz Paraćina, bivšeg direktora JP "Put Loznica" i Jocićevog savetnika u "Putevima Srbije" Predraga Todosića, rekao je Radisavljević.

Oni se terete da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujuci iznos od oko 43 miliona dinara, privatnom preduzeću "Rotijer", za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta.

Na ime toga preduzeće "Rotijer" je Branku Jociću, odnosno njegovoj majci poklonilo stan u Loznici, površine 63 metara kvadratna u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara.

Jocić i ostali uhapšeni su u martu ove godine nakon višemesečnog vođenja pretkrivičnog postupka od strane Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su izvršili krivična dela davanja i primanja mita, zloupotreba službenog položaja i pranje novca.