petak 21. jun 2013.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Iznuđivali novac pretnjama i molotovljevim koktelima

Iznuđivali novac pretnjama i molotovljevim koktelima

POŽAREVAC - Požarevačka policija odredila je zadržavanje Ivanu J. zvanom "Jagodić" (24) i Draganu M. zvanom “Muraške” (40), iz Požarevca, koji su osumnjičeni da su iznuđivali novac meštaninu Popovca, tako što su mu upućivali pretnje telefonskim putem tražeći od njega novac.

Zastrašivali su ga tako što su mu u dvorište porodične kuće u kasnim noćnim časovima bacili molotovljev koktel kao pretnju i upozorenje.

Ivan J. osumnjičen je i za krivična dela krađe i prevare, jer je više puta tokom juna meseca odlazio na benzinske pumpe na teritoriji Braničevskog okruga iznajmljenim "rentakar" vozilom sa kojih je skidao tablice i postavljao druge koje je prethodnih dana ukrao sa putničkih automobila parkiranih u gradu.

Na benzinskim pumpama punio je po 10 kalistera naftom, točio gorivo u vozilo sa kojim je došao na benzinsku pumpu, a zatim bežao ne plativši račun.

Na ovaj način pričinio je štetu benzinskim pumpama od oko 100.000 dinara. Policija je osumnjičene, uz krivičnu prijavu za iznudu i izazivanje opšte opasnosti, predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.