četvrtak 21. jun 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Kristijanu suđenje odloženo za septembar

Kristijanu suđenje odloženo za septembar

BEOGRAD - Početak ponovljenog suđenja Aleksandru Kristijanu Goluboviću i trojici njegovih saradnika zbog trgovine drogom na području Novog Pazara i Beograda odloženo je za 13. septembar.

Suđenje je odloženo na zahtev Golubovićevog advokata Nikole Todorovića, koji je dvadesetak minuta pre početka postupka obavestio sud da je zbog bolesti oca iznenada morao da otputuje iz Beograda.

Osim Golubovića, na optuženičkoj klupi su i Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Ferat Skenderovski i svi se nalaze u pritvoru.

Njima je danas uručena izmenjena optužnica, u kojoj se više kao optuženi ne tretiraju Golubovićeva majka Milanka i Uroš Vuković, koji su odlukom Apelacionog suda od 22. februara pravosnažno oslobođeni.

Istom odlukom Apelacionog suda deo prvostepene presude kojom su Golubović i još trojica njegovih saradnika osuđeni na višegodišnje kazne zatvora je ukinut i naloženo je da im se ponovo sudi. 

Ukinutom presudom Golubović je bio osuđen na ukupno sedam i po godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i trgovine heroinom.

Apelacioni sud je, međutim, potvrdio deo presude kojom je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i pravosnažno ga osudio na dve godine i tri meseca zatvora, a za drogu je naložio da se suđenje ponovi, jer "prvostepeni sud nije dao kompletnu i detaljnu analizu dokaza u pogledu odlučnih činjenica i dokaza, niti je izveo ikakvu ocenu".

Golubović je optužen da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010, kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

Početak ponovljenog suđenja već je jednom odlagan, krajem maja, jer tužilaštvo do tada nije uredilo optužnicu u skladu sa odlukom Apelacionog suda.

Aleksandar Kristijan Golubović je od mladih dana poznat u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

U pritvoru je od hapšenja 16. januara 2010. godine.