četvrtak 21. mart 2013.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšeni maloletnici za demoliranje kuće gastarbajtera

Uhapšeni maloletnici za demoliranje kuće gastarbajtera

POŽAREVAC  - Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Stevana I. (21) iz Simićeva, zbog osnova sumnje da je zajedno sa još četvoricom maloletnika iz istog mesta izvršio više krivičnih dela teških krađa i krađa, saopštila je Policijska uprava Požarevac.

Oni se sumnjiče da su u poslednje tri godine u selima Simićevo, Vlaški Do i Točka, Opština Žabari, izvršili oko 15 provala kuća, meštana ovih sela koji žive i rade u inostranstvu i u čijim kućama dok su oni na privremenom radu u inostranstvu niko ne živi.

Policija osnovano sumnja da su obijali vrata i prozore i tako ulazili u kuće iz kojih su oduzimali putnička vozila, tehničke uređaje, zlato.

Veći broj kuća su demolirali, skidajući strujomere, električne osigurače, sekli su bakarne cevi od grejanja, demontirali iz kupatila umivaonike, WC šolje, vodokotliće i ogledala.

Na meti ovih provalnika našla se i spoljna i unutrašnja stolarija koju su, takođe, demontirali i ukrali.

Pokradene predmete skladištili su u iznajmljenoj kući u Simićevu, prodavali zainteresovanim kupcima u Požarevcu i Aleksandrovcu, a novac delili.
Jedan deo pokradene stolarije ugradili su na svojim privatnim kućama.

Policija je jedan deo pokradenih predmeta pronašla u iznajmljenoj kući u Simićevu, dok je drugi deo pokradenih, uglavnom tehničkih uređaja, pronašla kod kupaca koji nisu znali da je reč o ukradenoj robi.

Sve pronađene pokradene predmete policija je oduzela i vratila oštećenim vlasnicima. Procenjuje se da je vrednost pokradenih predmeta oko 2.000.000 dinara.

Osumnjičenog Stevana I. policija je uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.