petak 20. avgust 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Bankarski službenik prevario klijente Oportjuniti banke

Bankarski službenik prevario klijente Oportjuniti banke

NOVI SAD - Pripadnici novosadske i zrenjaninske policije uhapsili su Miloša D. (44) iz Zrenjanina, zbog sumnje da zloupotrebio službeni položaj, falsifikovao službene isprave i prevario klijente Oportjuniti banke za oko 188.000 evra, saopštila je policija.

Kako se navodi u saopštenju, Miloš D. je od 2007. do 2010. godine, kao kreditni savetnik u zrenjaninskoj kancelariji Oportjuniti banke, sačinjavao lažnu kreditnu dokumentaciju za 19 vlasnika individualnih poljoprivrednih gazdinstava i bez njihovog znanja podigao kredit u iznosu od oko 100.000 evra.

Pored toga, oštećena je najmanje još 21 osoba za oko 88.000 evra, koje je Miloš D. dovodio u zabludu o visini odobrenog kredita i na njihovu štetu prisvojio veći deo novca koji su dobili kreditom.

Pomagači u tom poslu bili su mu Nikola S. (36), Željko M. (34), Jovana F. (30) i Dragan S. (51) iz Melenaca, protiv kojih je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku. Nikola S, Željko M. i Dragan S. su pronalazili vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, tako što su prevarom dolazili do njihovih ličnih dokumenata, a Miloš D. im je za uzvrat omogućavao podizanje kredita na ime drugih osoba.

Jovana F. je u svojstvu blagajnice u NLB banci otvarala lažne račune na ime prevarenih osoba i pomagala Milošu D. da podiže novac uz lažna dokumenta, navodi se u saopštenju.

Milošu D. je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će biti priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu.

Policija u saopštenju dodaje da nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim krivičnim delom.