četvrtak 20. maj 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Lažno se predstavljao i prodavao opštinske stanove

Lažno se predstavljao i prodavao opštinske stanove

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je Radomira Barovića (34) iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara i falsifikovanja isprava i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 80.000 evra.

Osumnjičeni je oštećenima, lažno se predstavljajući kao Slaviša Bezbradica, koji je zaposlen u opštini Zemun, nudio, uz falsifikovanu dokumentaciju, stanove na prodaju, koji su navodno u vlasništvu opštine Zemun.

Oštećeni su, ne sumnjajući u verodostojnost dokumentacije, Baroviću davali novac.

On im je obećavao da će završiti sve potrebne procedure u opštini u vezi sa kupoprodajnim ugovorom i uknjižbom, a potom mu se gubio svaki trag.

Osumnjičeni Barović je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom istražnom sudiji Osnovnog suda u Beogradu.

Ne radi  od 2005.

Beogradska opština Zemun saopštila je danas da je Radomir B, koji je uhapšen zbog prevare i lažnog predstavljanja kao radnik te lokalne samouprave, prestao da radi u opštini još 2005. godine. "Podržavajući svaku akciju sprečavanja ovakvih kriminalnih dela, predstavnici opštinske vlasti u Zemunu, koji profesionalno vode opštinu, izražavaju duboko žaljenje zbog toga što su zloupotrebljeni i prevareni građani ove opštine", navodi se u saopštenju. Opštinsko rukovodstvo je upozorilo građane Zemuna da ubuduće vode računa i dobro provere sa kim sklapaju poslove.