sreda 20. april 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Hapšenja zbog mita od 100 evra u švercu

Hapšenja zbog mita od 100 evra u švercu

BEOGRAD - Šest osoba je uhapšeno u nastavku akcije suzbijanja korupcije zbog osnovane sumnje da su izvršile više krivičnih dela primanje i davanje mita.

U akciji su uhapšeni policajci Granične policije Nova Crnja Nenad Ćirin (31) iz Zrenjanina i Igor Jokić (32) iz Srpske Crnje, Nemanja Barać (28) iz Vojvode Stepe, Nikola Vojvodić (26) i Dragan Jovišević (28) iz Srpske Crnje, kao i carinski službenik Carinske ispostave Srpska Crnja Petar Kneževića (59) iz Zrenjanina.
Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i Igor Stojadinov (30) iz Zrenjanina, koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Zrenjaninu.

Akciju su izveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Zrenjaninu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u tom gradu.

Osumnjičeni Ćirin, Jokić i Knežević izvršili su više krivičnih dela primanja mita tako što su omogućili prenos cigareta preko državne granice sa Rumunijom, u više navrata, Baraću, Vojvodiću, Joviševiću i Stojadinovu, koji su im za tu uslugu plaćali iznose od po 100 evra.

U cilju dokazivanja ostalih zloupotreba nastavljaju se dalje provere, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Bravo za drzavu i njene sluzbenike, udarili su u sam vrh piramide, oni su velika opasnost za ovu zemlju (uzeli su sto evra da prehrane decu)
sto ne hapsite one koji uzimaju u stotinama hiljada evra, ali njih nema ko da hapsi, posto to rade oni koji bi trebalo da narede takva hapsenja. videsmo neki dan da nam se i "jadni" ministar Dulic nekako snasao pa pronasao "dopunski posao" da bi preziveo (oteo je posao nekom jadniku koji je zavrsio fakultet pa sad ceka, krivicom istog tog Dulica, na birou)

svaka cast, samo napred u borbi protiv korupcije /cilj nam je da u evropu udjemo cisti.