utorak 20. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Svedok saradnik otkriva ubice Cvetka Simića?

Svedok saradnik otkriva ubice Cvetka Simića?

BEOGRAD - Mario Sova (42), jedno od zvučnijih imena u hrvatskom podzemlju, mogao bi, prema pisanju hrvatske štampe, da razotkrije ko stoji iza likvidacije srpskog kriminalca Cvetka Simića Preletača (44).

Jutarnji: Simić raskomadan u Sovinom stanu

ZAGREB - Zagrebačka policija pretpostavlja da je srpski kriminalac Cvetan Simić Cvetko, čiji su komadi tela početkom marta nađeni u zagrebačkom jezeru Jarun, ubijen i raskomadan u jednom od tri zagrebačka stana koje koristi kriminalac Mario Sova, nedavno uhapšen u Zagrebu sa 438 grama kokaina.
Prema pisanju Jutarnjeg lista, policija je u stanu u zagrebačkom naselju Lanište, koji je koristio Sova, našla tragove krvi koji se sada nalaze na veštačenju.
Policija traga i za dvojicom hrvatskih državljana koji su povezani s tim ubistvom, a od kojih je jedan po profesiji mesar, pa bi, navode mediji, mogao biti dovoljno kvalifikovan da raskomada Simićev leš.
Portparol policije Krunoslav Borovec potvrdio je da su u Sovinom stanu nađeni tragovi krvi i niz drugih tragova, ali je navodne priče o mesaru koji je svoje znanje iskoristio za komadanje Simićevog tela, koje su prenosili mediji, nazvao bapskim pričama.
Sova je uhapšen, jer je u njegovom stanu našla 438 grama kokaina, digitalnu vagu, mikser i pištolj za koji nije imao dozvolu. Pištolj je poslan na veštačenje u Centar za forenzička istraživanja. Stan je pretražen i da bi se otkrili eventualni DNK tragovi Cvetka Simića.
U vodi jezera Jarun sportisti su 9. marta našli trup kome su odsečeni glava, šake i noge u preponama. Dan kasnije ronioci su našli i noge, a poređenjem DNK u bazi registrovanih prestupnika vrlo je brzo ustanovljeno da se radi o Simiću.
Pretpostavlja se da je Simić ubijen 18. februara, na dan kad je pored jezera nađeno spaljeno vozilo koje je koristio. Policija pretpostavlja da je Simić ubijen u ratu mafijaških klanova, ali i da je njegova smrt povezana s otkrivanjem velikih količina droge u sedmicama pre ubistva.
Tanjug

Istražujući nekoliko mafijaških likvidacija u Hrvatskoj koje se dovode u vezu sa zaplenom dve tone kokaina u Južnoj Americi, policija je uhapsila Sovu prošlog vikenda.

Cvetko Simić pronađen je mrtav pre mesec i po dana u Hrvatskoj. Policija je u okolini Zagreba najpre pronašla njegov spaljeni "mercedes". U jezeru Jarun kajakaši su 8. marta našli raskomadani leš bez glave, ruku i nogu. Dan kasnije, ronioci su u jezeru našli isečene noge. DNK analizom utvrđeno je da se radi o Cvetku Simiću iz Beograda.
R. K.