utorak 20. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Rat bandi u Ugrinovcima

KAFIĆ "TAJM" PRE SAMO DVA MESECA BIO POPRIŠTE REVOLVERAŠKOG OBRAČUNA

Rat bandi u Ugrinovcima

Policija proverava da li ubistvo Zorana Šarovića (25) ima veze sa obračunom u februaru, kada je u istom kafiću sa dva metka ranjen njegov drug Aleksandar G. Parafinskom rukavicom biće utvrđeno da li je smrtonosne hice u Šarovića ispalio Željko K. (44) ili njegov sin Vladimir (19)

BEOGRAD - Ugrinovce već duže vreme potresaju revolveraški obračuni bandi, a epilog svega je krvoproliće u kojem je u nedelju ubijen Zoran Šarović (25).

Policija i dalje utvrđuje ko je pored ugrinovačkog kafića "Tajm" ispalio smrtonosni hitac u Šarovića - Željko K. (44) ili njegov sin Vladimir (19). Kako nam je rečeno u policiji, to će pokazati rezultati parafinske rukavice.

 Kako se pretpostavlja, mladić je ubijen iz osvete jer se noć ranije sukobio s Vladimirom K. Njih dvojica su se posvađala u lokalnom kafiću "Galija". Šarović je potom, prema priči očevidaca, maltretirao Vladimira, a onda ga i udario flašom u glavu. Povređeni mladić je otišao u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć, a ispričao je da se povredio kad je "pao niz stepenice".

Praštalo iz četiri pištolja

Kako Kurir nezvanično saznaje, posle ubistva Šarovića policija je na licu mesta pronašla četiri pištolja i jednu repliku. Kod uhapšenih su pronađena dva pištolja i replika, a kod ubijenog takođe dva pištolja.
Pretpostavlja se da je repliku držao Ljubomir K, drugi sin osumnjičenog Željka, koji je takođe privođen.

Meci fijuču pored glava

Kada je u obračunu sredinom februara Marko M. u kafiću "Tajm" ispalio tri hica, dva su pogodila Aleksandra G, a treći je prošao pored glave njegovog druga Zorana Šarovića, s kojim je sedeo za stolom. U poslednjoj pucnjavi, međutim, bilo je obratno - hici su pogodili Zorana, a jedan je promašio Aleksandra.

Sledećeg dana sa ocem se pojavio u kafiću "Tajm", pored kojeg je i ubijen Šarović. Pucnjava je navodno počela u kafiću, a onda se prenela i na ulicu. Prema priči očevidaca, meci su leteli na sve strane, a samo pukom srećom niko od slučajnih prolaznika i gostiju nije povređen. U kafiću su sa Šarovićem bili i njegovi drugovi, među kojima i Aleksandar G, kojem je zrno proletelo pored glave. On je posle ubistva kao svedok saslušan u beogradskom SUP.
Međutim, u Ugrinovcima postoje dve suprotstavljene grupe mladića koje su se i pre sukobljavale, pa policija utvrđuje da li je ubistvo na bilo kakav način povezano s ranijim okršajima.

S jedne strane je, navodno, ekipa Zorana Šarovića, u kojoj je i Aleksandar G, koji je sredinom februara ranjen sa dva hica u pucnjavi, takođe u kafiću "Tajm". Zbog sumnje da ga je ranio, tada je uhapšen Marko M, za kog se pretpostavlja da je član suprotstavljene grupe. Nezvanično saznajemo da je uhapšeni Vladimir K. bio blizak sa grupom Marka M.
Ipak, sve okolnosti i motivi ubistva mladića u Ugrinovcima biće utvrđeni policijskom istragom.
E. K.