sreda 20. mart 2013.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšena četvorica maloletnika iz Kraljeva

Uhapšena četvorica maloletnika iz Kraljeva

KRALJEVO - Četvorica maloletnika iz Kraljeva, od kojih je jedan zadržan u pritvoru, osumnjičena su da su od početka godine počinili 32 krivična dela, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.

Kako se navodi u saopštenju, jedan od njih se tereti da je odgovoran za ukupno 50 krivičnih dela.

Sumnja se da su L.I. (16), D.D. (17), N.V. (17) i M.M. (17) odgovorni za teške krađe i pokušaje krađa, a da je L.I. osumnjičen i za nedozovoljenu proizvodnju, nošenje i promet oružja i eksploziva.

U policijskom saopštenju se navodi da su oni, ponajviše u centru Kraljeva, obili ili pokušali da obiju 32 objekta među kojima su porodične kuće, prodavnice, kafane, sportske objekte i poljoprivredne apoteke, iz kojih su krali novac, tehničku robu, kablove, hranu i drugo.

Tokom pretresa objekta u kome je L.I. držao deo ukradene robe koja je vraćena vlasnicima, policija je pronašla i 86 metaka različitog kalibra.

Prema navodima policije, L.I. je tokom marta u šest navrata privođen i sa njim su u prisustvu roditelja, advokata i radnika Centra za socijalni rad obavljani razgovori, posle čega je puštan, da bi odmah nakon toga nastavljao sa vršenjem krivičnih dela.

On se tereti za ukupno 50 krivičnih dela. Sudija za maloletnike Višeg suda u Kraljevu je posle saslušanja L.I. odredio pritvor do mesec dana.