nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tuča okončana smrću

KRVAVI OBRAČUN ISPRED DISKOTEKE „SOTO ZERO“ U CENTRU POŽEGE

Tuča okončana smrću

Tokom svađe, a potom i tuče, jedan od dvojice mladića zadao je Aleksandru Vujičiću udarac oštrim predmetom i naneo mu smrtonosne povrede

POŽEGA - Aleksandar Vujičić (18) iz Lučana, učenik četvrtog razreda Gimnazije u Požegi, ubijen je juče u 2.30 sati u centru Požege, nedaleko od diskoteke „Soto Zero“. Dežurni lekar Doma zdravlja u Požegi konstatovao je da je Vujičić umro usled teške ubodne rane u predelu grudnog koša. Policija je već tokom noći uhapsila aktere ovog krvavog obračuna Sašu Novakovića (20) i Tomislava Jovanovića (20), obojica su iz Požege.
Ležao u lokvi krvi

Prema saopštenju Policijske uprave u Užicu, tokom istrage utvrđeno je da ispred diskoteke „Soto Zero“ došlo do svađe i fizičkog obračuna između Tomislava Jovanović (20) iz Požege i Aleksandra Vujičića iz Lučana.

„Nakon izvesnog vremena u tuču se umešao i Saša Novaković (20) iz Požege. Jedan od njih dvojice zadao je Aleksandru Vujičiću smrtonosni udarac oštrim predmetom, čime je počinio krivično delo ubistva“, navodi se u saopštenju policije.
Više svedoka ove nesreće izjavilo je da je Vujičić, posle zadobijenog udarca u grudi, dugo ležao na pločniku ispred kioska u ulici Nikole Pašića, kod hotela „Požega“, i da je potom ubačen u taksi i odvezen u Dom zdravlja.
Taksista Milovan Luković, koji je prevezao ranjenog Vujičića, kaže da je mladić davao znake života u trenutku kad su ga uneli u taksi. Tokom vožnje prema Domu zdravlja, taksista je čuo od Vujačićevih drugova da je verovatno uboden šrafcigerom.

 Policija je tokom prepodneva „češljala“ okolinu mesta obračuna kako bi pronašla predmet kojim je mladić ubijen, ali do kasno po podne nije uspela da ga nađe.

Česti obračuni

Jedan od neposrednih svedoka obračuna, ali i svedoka čestih verbalnih i fizičkih obračuna mladića po izlasku iz diskoteke, kaže da je ubistvu Vujičića prethodila žestoka verbalna svađa, jurnjava i potom tuča mladića.
-Kao i svake večeri, po izlasku iz diskoteke počeo je obračun mladića. I sinoć su se najpre čule psovke, razbijanje stakla, jurnjava, tuča... Sve se to događalo u mraku i izgedalo je kao u horor filmu. Na kraju, čule su se policijske sirene... Ovo je, jednostavno, moralo da se desi jer se iz večeri u veče ponavljaju te strašne scene - ispričao je očevidac, koji je insistirao da mu se ime ne pominje u novinama.

Radnica u obližnjem kiosku, ispred koga se dogodilo ubistvo, kaže da je u vreme obračuna mladića sedela u kiosku.
-Čula sam već uobičajenu galamu i jurnjavu u to doba noći. U jednom trenutku nešto je udarilo u frižider ispred kioska. Izašla sam napolje i videla mladića koji ustaje, pa potom pada na pločnik. Oko njega brzo se skupilo mnogo dece. Neki su okretali hitnu pomoć, drugi su zvali policiju, treći su pokušavali da zaustave prolaznike. Sve to vreme mladić je ležao na pločniku. Mislim da je prošlo dosta vremena pre nego što su ga ubacili u taksi vozilo i odvezli prema Domu zdravlja - ispričala je prodavačica.

Komentari

Pozega po izgledu, imidzu i nacinu zivota potpuno lici na Srbiju koja je vec odavno degradirana, tamni vilajet u kome caruju droga, nasilje i huliganstvo. Da nije tako danas bi Aleksandar Vujucic bio ziv , isao bi u skolu po nova znanja, bio radost svojoj okolini i sutra korist svom drustvu. Na zalost, njega su ubila dva huluigana, narkomana, jedan povratnik iz zatvora. Ta dva nitkova, beskorisna a svuda opasna po okolinu nastavljaju da zive svoje crvljive propale zivote pa makar oni do kraja tekli u zatvoru. Troskovi koji nastaju i zbog njihovog boravka u zatvoru, nazalost delimicno padaju i na roditelje cijeg su sina ubili. U Pozegi je vec odavno alarmantno stanje, svi zatvaraju oci pred nizom cinjenica, a neke su da skoro u samom dvoristu gimnazije ima kafic, da nocni klubovi postoje u centru grada i da su oni iznad zemlje, da se maloletnicima sluzi alkohol, a o nepostovanju radnog vremena da i ne pricamo. Nema normalna omladina gde da izlazi. Zakon o zabrani pusenja u javnim prostorijama izgleda kao dobar vic. Vlasnici kafica pridobijaju te mlade ljude opustenim pristupom odlazuci im jaklne i torbe na vesalice, a prica se da mogu da piju i na veresiju. Policiji su izgleda poprilicno vezane ruke, pogotovu ako naidju na problem sa maloletnicima. Po gradu kruze price i o totalnoj korumpiranosti suda, jer kada dodje prijava za vlasnike kafica ona se odlaze u fioke dok predmet ne zastari. I tako godinama. Ovo nije prvi slucaj, bojim se da nece biti zadnji. Tuce na kraju veceri postale su normalna pojava. Vlasnik diskoteke svoj biznis obavlja u tzv "Rupi", okjolo je neosvetljeno, ne smeta mu sto njegovi gosti bauljaju po mraku, on ocito dobro zna da ce oni sigurno doci. Silama mraka, mrak je zivot. Obezbedjenja reaguju kada se sve razidje. Svuda u svetu imaju objekti koji su predvidjeni za problematicne, samo kod nas svako moze svuda, sve se m oze, ako imas u djepu za pivo. Uzas! Ostaje pitanje, da li ce Aleksandrova smrt pomeriti nesto u u ovoj magli, u ovoj strasnoj i groznoj Pozegi? Da li ce reagovati roditelji, skole, policija? Da li je ovaj tragican dogadjaj dovoljan da se nekim stvarima stane na put? I da se vratim na pocetak price: Trula Srbija i svuda bolest, nagriza i jede sve zdrave slojeve drustva.