nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Izrešetan zbog devojke

PUCNJAVA ISPRED TERETANE „SINĐELIĆ“ NA VRAČARU

Izrešetan zbog devojke

BEOGRAD - Učenik trećeg razreda Srednje poljoprivredne škole u Beogradu N. M. (17), teško ranjen u prekjučerašnjoj pucnjavi i dalje se nalazi u kritičnom stanju i lekari se bore za njegov život, izjavio je za Glas Dušan Jovanović, direktor Urgentnog centra. U međuvremenu, policija je saopštila da je, zbog učestvovanja u tuči uhapsila četiri osobe i identifikovala mladića osumnjičenog da je pucao u N. M., kao i da intezivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Učenik N. M., upucan je u glavu i vrat u petak oko 11 sati ispred teretane „Sinđelić“ u Ulici Vojislava Ilića 86 na Vračaru. Revolveraš, u pratnji trojice naoružanih momaka, sačekao je da N. M. izađe iz teretane i krene stazom ka Tekstilnoj školi, a onda je u njega ispalio tri projektila. Napadači su potom pobegli u pravcu Zvezdare, a teško ranjeni učenih je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači su skriveni iza žbunja kod pešačke staze čekali da N. M. prođe pored „Sinđelića“, a onda su se isprečili ispred njega. Kada je mladić video da su svi naoružani pištoljima, munjevito se okrenuo i potrčao nazad. Usledila je jurnjava, a N. M. je, po svemu sudeći, pokušao da utrči u teretanu kako bi se spasao. Međutim, napadači su bili brži. Jedan od njih je iz neposredne blizine pucao žrtvi u lice i vrat. Pogođeni učenik je pao na samom ulazu u teretanu i ostao da leži u lokvi krvi.

- Pošao sam ka svom automobilu, kada se začula pucnjava. Jedan od napadača imao je crnu trenerku i crnu duksericu sa kapuljačom, dok je drugi imao zelenu duksericu, takođe, sa kapuljačom. Ranjenom mladiću prvi su priskočili u pomoć zaposleni u teretani, ali on nije davao znake života. Pozvali su policiju i Hitnu pomoć, pa su lekari reanimacijom uspeli da mu vrate puls - ispričao je jedan od očevidaca, inače stanar obližnje zgrade.
Ranjenik je brzo prevezen u Urgentni centar i posle operacije duže od dva sata smešten je u šok sobu.

Motiv ovog napada za sada nije poznat. Međutim učenici Tekstilne škole pričaju da su četvorica nepoznatih mladića došli u školsko dvorište i raspitivali za devojku, koja je često viđana sa