nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > BIA - kapital za budućnost

BEZBEDNOSNO-INFORMATIVNA AGENCIJA PROSLAVILA 109. ROĐENDAN

BIA - kapital za budućnost

BEOGRAD - Intoniranjem himne „Bože pravde“ preksinoć je počeo svečani prijem povodom obeležavanja 109 godina postojanja Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Pored Borisa Tadića, predsednika Srbije, premijera Mirka Cvetkovića, većine ministara u Vladi Srbije i visokih oficira MUP-a, svečanosti su prisustvovali i princ Aleksandar Karađorđević, Rade Bulatović, donedavni direktor srpske tajne službe, predstavnici diplomatskog kora, crkve i medija.
Pozdravljajući zvanice, Saša Vukadinović, direktor BIA, rekao je da ga raduje što je služba podmlađena i da će to biti njen najveći kapital u budućnosti.
- BIA će i ubuduće primati stručne kadrove i nastaviti da radi u skladu sa zakonom i nacionalnim interesima Srbije. Nastavićemo borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma i nadam se da će u narednom periodu svi zadaci biti efikasno okončani. Agenciji je, pored redovnog posla, stavljeno u zadatak da, sa bezbednosnog aspekta, da puni doprinos Srbije evropskim integracijama. Taj posao Agencija obavlja uz angažovanje svih svojih resursa i ti rezultati su vidljivi - naglasio je Vukadinović.

On je ukazao da najveći broj pripadnika službe i u „veoma opasnim“ trenucima za službu svoj posao obavlja profesionalno i pošteno. Vukadinović je rekao da Agencija ostvaruje dobre kontakte sa partnerskim službama u inostranstvu i time doprinosi boljem međunarodnom položaju naše zemlje.

- Agencija je postala punopravni član dve međunarodne asocijacije, a u toku su pregovori o saradnji i sa regionalnim službama bezbednosti s krajnjim ciljem - zajedničko suprotstavljanje bezbednosnim izazovima savremenog sveta - kazao je Vukadinović.
Prema njegovim rečima, prioriteti Agencije u budućnosti biće kadrovsko osposobljavanje i istrajavanje u zahtevima da rad BIA bude potpuno u skladu sa zakonskim propisima i nacionalnim interesima zemlje.
Posle govora, direktor Saša Vukadinović dodelio je nagrade najboljim radnicima službe.

Dan BIA obeležava se u znak sećanja na 17. oktobar 1899. godine kada je skupština Kraljevine Srbije donela zakon o ustrojstvu Centralne državne uprave - Odeljenja za poverljive poslove policije.

Ključne reči: