nedelja 19. jun 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Dačić:Kriminalne grupe se kriju u Južnoj Americi

Dačić:Kriminalne grupe se kriju u Južnoj Americi

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sigurno da se neke kriminalne grupe koje su tražene i izbegavaju pravdu kriju na području Južne Amerike i bave trgovinom narkoticima, a u poslednje vreme se skrivaju i u južnoj Africi.

U pauzi izborne konferencije beogradskih socijalista na kojoj je učestvovao kao predsednik SPS, Dačić u izjavi novinarima nije mogao da komentariše da li se i pripadnici "Makine grupe" kriju u Južnoj Americi, kao što su objavili neki mediji, navodeći da bi se takvim izjavama zašlo u oblast poštovanja tajnosti određenih podataka.

"Sigurno je da se mnoge grupe koje su odbegle ili izbegavaju pravdu kriju na području Latinske Amerike, ali ne samo da se kriju nego se i bave ilegalnom trgovinom narkoticima", rekao je Dačić i dodao da u poslednje vreme ima i nekih takvih grupa koje se nalaze u Južnoj Africi.

Dačić je rekao da je pripadnike tih grupa teško identifikovati jer uglavnom koriste lažna dokumenta, ali i naveo da je MUP Srbije u redovnoj komunikaciji sa partnerima u inostranstvu.

Poslata su dva policijska službenika u Latinsku Ameriku da pomognu u identifikovanju nekih osoba koje se tamo vode pod potpuno drugim imenima i gde je veoma teško da se ustvari utvrdi ko su oni, pa je tako došlo i do zabune i grešaka prilikom hapšenja, dodao je on.