petak 19. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Oprali četiri miliona evra

U SEDAM GRADOVA U SRBIJI UHAPŠENO 50 ČLANOVA ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

Oprali četiri miliona evra

Osumnjičeni su od 2007. godine isfingirali promet roba i usluga u vrednosti koji premašuju višemilionski devizni iznos, oštetivši pri tom budžet Srbije za dva miliona evra. Policija traga za još devet osoba

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je uhapšena organizovana kriminalna grupa osumnjičena da je oštetila budžet Srbije za više od dva miliona evra.

Policija je uhapsila ovu grupu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanje službene isprave, pranje novca, nedozvoljena trgovina i poreske utaje.

Grupa je, kako se sumnja, od 2007. do 2010. godine, po unapred utvrđenim zadacima i ulogama organizatora i svih članova grupe uz korišćenje različitih preduzeća i činjenjem neistinitih isprava o navodnom prometu robe i usluga, izvršila nelegalni promet više od četiri miliona evra.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni direktor preduzeća "Eole transport" Duško Lučić (52) iz Valjeva, odgovorno lice "Drim kar" Miladin Živanović (48) iz Valjeva i odgovorno lice "Agros" i "Sekundar profesional MB" Zoran Kolarski (37) iz Begeča, koji se smatraju organizatorima ove kriminalne grupe.

Policija je uhapsila i Sašu Đarmatija, Milovana Grujića, Veselina Paštara, Životu Birčanina, Živka Jovanovića, Rajka Stojčića, Katicu Ostojić i Vojislava Mijailovića.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni i Saša Mitrović, Slobodan Aleksić, Milan Kokir, Slobodan Kaurin, Jelica Kaurin, Veroljub Andrić, Željko Petrović, Branko Nakev i Mladen Nakev.

Uhapšeni su i Vladan Obradović, Jasmina Mirković, Dejan Maletić, Milan Ilić, Branko Turović, Petar Počuča, Željo Mitić, Vesna Pucarević, Zlatomir Pucarević, Dragan Lukić, Mirko Nedeljković i Novina Antonović.

Policija je uhapsila Dragana Pešića, Nikolu Marinkovića, Ivana Marinkovića, Radovana Pajkovića, Milivoja Tadića, Bogdana Jevtića, Goricu Lučić, Slavišu Milovića, Predraga Pendu, Dragana Žalca, Aleksandra Ostojića, Aleksandra Obradovića, Miloša Petrovića, Miloša Vuletića, Biljanu Radović.

Privedeni su i Milovan Ljutić, Aleksandar Ranković i Bojan Simić.

U saopštenju policije se navodi da su na izdržavanju zatvorskih kazni Goran Mitraković, Milinko Savić i Ivica Ursa.

Policija intezivno traga za Sinišom Cmiljanićem, Ivanom Orozom, Darkom Andrićem, Igorom Perovićem, Božidarom Pajkovićem, Goranom Lazarevićem, Sašom Bogdanovićem, Ljubanom Rackovićem i Spadojem Đurićem.

Policija je, u saradnji sa Poreskom policijom i Višim javnim tužilaštvom iz Beograda, akciju hapšenja izvela na području Valjeva, Novog Sada, Beograda, Šapca, Sremske Mitrovice, Čačka i Sombora.