četvrtak 18. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tužilac traži pritvor za Šarića zbog opasnosti od bekstva

Tužilac traži pritvor za Šarića zbog opasnosti od bekstva

BEOGRAD - Duško Šarić (33) iz Pljevalja, mlađi brat odbeglog Darka (40), po podne će biti saslušan kod istražnog sudije Specijalnog odeljenja Višeg suda u Bijelom Polju, povodom zahteva da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, najavio je njegov branilac.

Specijalni tužilac Crne Gore je, kao razlog za bojazan da Šarić mlađi ne pobegne, naveo da je krivično delo za koje se tereti izvršio na teritoriji Italije od oktobra 2007. do maja 2009. godine, a potom pobegao, rekao je njegov branilac Momčilo Minić.

Odluku o pritvoru doneće istražni sudija posle saslušanja, dodao je Minić.

Ukoliko mu sud odredi pritvor samo zbog opasnosti od bekstva, odbrana bi mogla da traži njegovo puštanje na slobodu uz jemstvo i meru bezbednosti oduzimanja putne isprave.

Šarić mlađi saslušan je juče pred Specijalnim tužiocem, koji je protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da je bio član organzovane kriminalne grupe od 53 člana sa prostora bivše Jugoslavije i Italije, koja se sumnjičeni za rasturanje kokaina na teritoriji Italije.

Po tom modelu tužilačke istrage, koji tek treba da bude uveden u srpski pravosudni sistem novim Zakonikom o krivičnom postupku, odbranu sluša tužilac, a istražni sudija samo odlučuje o pritvoru.

Duško Šarić je na saslušanju kod specijalnog tužioca negirao sve optužbe koje ga dovode u vezu sa trgovinom narkoticima na teritoriji Italije.

On se nije detaljno branio jer, kako je rekao njegov branilac, krivičnom prijavom nije precizirano koje mu se radnje izvršenja stavljaju na teret, navodeći da on želi da iznese svoju odbranu jer tvrdi da nema veze sa međunarodnim švercom kokaina.

Advokat Minić je naveo da je Duško Šarić uhapšen po krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnela policijska uprava iz Pljevalja za delo koje je izvršeno na teritoriji Italije, i da bi shodno tome postupak protiv njega mogao da se vodi u Crnoj Gori.