četvrtak 18. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Određen ekstradicioni pritvor Bajiću i Klisuri

Određen ekstradicioni pritvor Bajiću i Klisuri

PODGORICA- Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović odredio je danas ekstradicioni pritvor dvojici srpskih državljana Vitomiru Bajiću i Srpku Klisuri koje italijanski pravosudni organi potražuju zbog sumnje da su umešani u trgovinu drogom.

Ivanović je potvrdio da su Bajić i Klisura saslušani i da im je određen ekstradicioni pritvor. On je naveo da Bajić pored državljanstva Srbije ima i pasoš BiH.

Crnogorska policija uhapsila je u utorak na osnovu poternice italijanskog Interpola Bajića i Klisuru, kao i Duška Šarića, brata Darka Šarića optuženog za šverc više od dve tone kokaina iz Amerike.

Duška Šarić bi tokom dana trebalo da sasluša istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju.

Crnogorska policija je uhapsila te osobe u okviru policijske akcije "Loptice" tokom koje je pretresla i više objekata među kojima i diskoteke "Top Hil" i hotela "Maks Prestiž" u Budvi.

U saopštenju Uprave policije je navedeno da pravosudni organi Italije već duže vreme sprovode aktivnosti u cilju prikupljanja dokaza za međunarodnu kriminalnu organizaciju koju čini više od sto osoba iz više evropskih država.

Ta organizacija se bavila organizovanom nabavkom, švercom i distribucijom droge na području Italije i drugih zemalja Evrope.