ponedeljak 18. oktobar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Bombom na policijsku stanicu u Solinu

Bombom na policijsku stanicu u Solinu

SPLIT- Nepoznata osoba bacila je juče ujutro oko sedam časova eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u Solinu kod Splita u Hrvatskoj i tom prilikom oštećeno je nekoliko vozila. U napadu povređenih nema, ali je oštećeno pet vozila. Istraga o napadu je u toku, a policija apeluje na građane da joj pomognu u istrazi.

U trenutku eksplozije u stanici policije zatekla su se dvojica policajaca, ali oni nisu videli ko je bacio bombu, piše portal Indeks.

Portparol policije za splitsko-dalmatinsku županiju Marina Kraljević Gudelj izjavila je da policija istražuje događaj i pokušava da otkrije identitet napadača. Ona je zamolila građane koji su uočili nešto sumnjivo da svoja saznanja jave najbližoj policijskoj stanici.

Posle eksplozije blokirani su svi izlazi iz Solina, a na na mesto eksplozije je došao zamenik Policijske uprave Hrvatske, Ivo Labrović.

Labrović je rekao da su podignuti svi kapaciteti za temeljnu istragu i da se nada da će slučaj brzo biti rešen.

 U Hrvatskoj u tom delu Dalmacije u poslednjih nekoliko godina u podmetnutim eksplozijama unušteno je nekoliko vozila, ali policija ni u jednom slučaju nije pronašla napadače.