sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Zečević: Nagovarali Miloševića da se preda pa preuzeli SPS

Zečević: Nagovarali Miloševića da se preda pa preuzeli SPS

BEOGRAD- Optuženi Ratko Zečević negirao je krivicu za sprečavanje policije u hapšenju bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u noći između 30 - 31. marta 2001. godine, rekavši da su na kapiji vile "Mir" bili plaćenici Milorada Ulemeka Legije, a ne službena lica.

Zečević je na početku ponovljenog suđenja grupi od 35 optuženih pred Prvim osnovnim sudom rekao da su aktuelni čelnici SPS na čelu sa Ivicom Dačićem preuzeli upravljanje strankom posle hapšenja Miloševića, koga su tada nagovarali da se preda, a nisu mu pomagali.

- Video sam da u vilu Mir dolazi prvo Legija, a onda i Čedomir Jovanović, Branislav Ivković i Slavica Đukić Dejanović i svi su oni došli da bi nagovorili Miloševića da se preda, a ne da bi mu pomogli, rekao je Zečević.

Zečević je optužio Milomira Minića, jednog od nekadašnjih bliskih Miloševićevih saradnika, za opstrukciju narodnih straža ispred vile "Mir", a za Dačića je rekao da je bio na čelu grupe koja je preuzela stranku po Miloševićevom hapšenju.

- Tokom dana, 30. marta oko 17 sati, razgovarao sam sa Dačićem kada se znalo da počinje hapšenje Miloševića. Dačić je bio preplašen i rekao mi da ide u službenu posetu kod Kastra na Kubu, rekao je Zečević.

Zečević je naveo da je 30. marta ispred vile Mir stigao oko 16.30 i da je tu zatekao 30 ljudi za koje je stekao utisak da nisu specijalci jer su imali čarape na glavama.

- Nisam pucao iz heklera, nego momci sa čarapama na glavama.

Zečević se u odbrani pozvao na knjige bivšeg ambasadora SAD Vilijama Montgomerija i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića, koji je, kako je naveo optuženi, napisao da je na televiziji video "Legiju i momke" kako hapse Miloševića, a kasnije ih u knjizi nazvao plaćenicima.

Na početku suđenja od 35 optuženih nije se pojavilo njih 13, među kojima i Siniša Vučinić, i protiv njih je postupak privremeno razdvojen kako bi suđenje moglo da počne.

Komentari

..."Na početku suđenja od 35 optuženih nije se pojavilo njih 13, među kojima i Siniša Vučinić, i protiv njih je postupak privremeno razdvojen kako bi suđenje moglo da počne..."!!???....

PA JEL SU LI KAZNJENI ,POHAPSENI ZBOG NEODAZIVANJA ILI SE SVE DOGADJA PO VEC STAROM SCENARIJU-NE POJAVLJU7JU SE DO ZASTAREVANJ...!?... MOZE , AL' SAMO U SRBIJI!!!