sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Na Horgošu i Kelebiji zaplenjeni evri i tablete

Na Horgošu i Kelebiji zaplenjeni evri i tablete

BEOGRAD- Carinici su u proteklih nekoliko dana na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija otkrili više prekršaja i na izlazu sa graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj šverca 94.100 evra, saopštila je Uprava carina.

Neprijavljeni novac otkriven je detaljnom kontrolom dvojice putnika, po jednog iz Srbije i Austrije i to kada su pokušali da preko zelenog kontrolnog prolaza izađu iz naše zemlje automobilom austrijskih registracija.

Kod jednog od njih je u džepovima pantalona, donjem vešu, priručnoj torbi i bočnom tapacirungu prtljažnika automobila pronađeno ukupno 104.000 evra, dok je drugi putnik imao 10.000 evra, koliko se može izneti iz zemlje bez potvrde o poreklu novca.

 Na ulazu u Srbiju otkrivena je i veća količina zabranjenih steroida više od 200 tableta "metandienora", zabranjenog anaboličkog androgenog steroida, koje su bile sakrivene između vozačevog i suvozačevog sedišta gde su, pored tableta u obliku srca svetlo plave boje, pronađene i dve plastične bočice sa praškastom materijom braon boje, nepoznatog sastava i dve kesice materije "atrakt", čija će analiza pokazati o čemu je reč.

Putnici automobila, dvojica slovenačkih državljana albanskog porekla, predati su u dalju nadležnost istražnih organa.