sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Lopovi u Beogradu ukrali 15 miliona dinara

Lopovi u Beogradu ukrali 15 miliona dinara

BEOGRAD- Da pljačkaši nikad ne miruju potvrdio je i jučerašnji dan, kada su za nešto više od dva sata na Vračaru i Novom Beogradu uspeli da ukradu 15 miliona dinara, a zatim da za sobom zametnu trag.

Dvojica lopova maskirani fantomkama i naoružana pištoljima upali su juče ujutro oko 9.30 sati u ekspozituru " Poštanske štedionice" u Južnom Bulevaru broj 40 na Vračaru.

Kako Glas Javnosti nezvanično saznaje pljačkaši su odneli oko četiri miliona dinara koje su stavili u veliku plavu plastičnu kesu.

Prema nezvaničnim informacijama lopovi su prilikom upada u štedionicu najpre razoružali radnika obezbeđenja, kojeg su bacili na pod i od njega uzeli službeni pištolj, a zatim zapretili radnicima i dvema strankama da ništa ne pokušavaju.

Dok je jedan razbojnik na nišanu držao uplašene radnike, drugi je ispraznio sef i police sa novcem, a zatim sa bogatim plenom i službenim pištoljem radnika obezebeđenja pešice pobegnu u nepoznatom pravcu.

Dva sata kasnije oko 11.30 sati na meti pljačkaša našao se i kurir za prevoz novca Milutin M. (28) koji je iz Vojvođanske banke u Bulevaru Mihajla Pupina 85 preuzeo 11 miliona dinara koji su trebali biti isporučeni menjačnicama.

Na njega su po izlasku iz banke kada je seo na skuter i krenuo naletela "golfom trojka" dvojica muškaraca koji su ga obrili, pokupili ranac sa novcem i pobegli prema bloku 21. Povređenog mladića Hitna pomoć prevezla je u Urgentni centar.
 
- Kada su dečka oborili, izleteli su iz vozila, udarali ga, a zatim mu skinuli ranac sa novcem, seli u golf i pobegli.

Predpostavljamo da su pljačkaši najverovatnije imali dojavu o vremenu kada će kurir preuzeti pošiljku novca- ispričao je sagovornik Glasa javnosti iz policije.

Petnaest minuta kasnije vlasnici podzemnih garaža u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 38 a prijavili su zapaljeno vozilo. Prema nezvaničnim informacijama oni su sami protivpožarnim aparatima ugasili požar pre dolaska vatrogasaca. Policija utvrdila da se radi o golfu sa kojim je opljačkan mladić.