sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Direktor "Gitarića" oštetio državu za 52 miliona dinara

Direktor "Gitarića" oštetio državu za 52 miliona dinara

BEOGRAD- Poreska uprava u saradnji sa MUP-om i Policijskom upravom u Nišu, podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv direktora firme "Gitarić" iz Beograda R.G, jer je oštetio budžet Srbije za više od 52 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

R.G. se sumnjiči da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave, a kako bi izbegao plaćanje poreza, od septembra 2009. do januara ove godine nije izdavao fakture za promet građevinskih usluga po ugovorima o zajedničkoj finansiranju i izgradnji objekata, čija je vrednost viša od 106 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni, nije evidentirao deo ostvarenog prometa od prodaje stanova za koje je izdao priznanice ukupne vrednosti više od devet miliona dinara, kao i deo prometa koji je naplatio u kompenzaciji za izvedene građevinske radove, u vrednosti oko 900.000 dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, on nije izdao fakture i nije evidentirao promet ostvaren prodajom garaža ukupne vrednosti oko devet miliona dinara, čime je izbegao obračun i plaćanje PDV-a u iznosu višem od 21 miliona dinara i u poreskim prijavama prikazao umanjenu obavezu za plaćanje PDV u navedenom iznosu.

R.G. je vršio ustupanje stanova i poslovnog prostora investitorima bez naknade i fakturisanja u ukupnoj vrednosti od oko 79 miliona dinara, dovodeći ih u povlašćeni položaj, a nije obračunao i platio porez na ostale prihode u iznosu oko 19 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Komentari

ŠTA ĆEŠ NE MOGU SVI KAO VAGRES DA SE ŠVRĆKAJU SA FINANSIJSKOM INSPEKCIJOM