petak 17. jun 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Trivunac osuđen na 15 dana zatvora

Trivunac osuđen na 15 dana zatvora

BEOGRAD- Lider Anarho-sindikalističke inicijative Ratibor Trivunac osuđen je na 15 dana zatvora i poslat u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne zbog kršenja javnog reda i mira i nedozvoljenog okupljanja prilikom demonstracija protiv NATO-a u Beogradu tokom proteklog vikenda.

Vršilac funkcije predsednika Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović izjavio je da je Trivuncu kaznu u nedelju izrekao dežurni sudija za prekršaje.

Kako eventualno ulaganje žalbe Višem prekršajnom sudu u ovim postupcima ne odlaže sprovođenje kazne, Trivunac je odmah poslat na izdržavanje u zatvor u Padinskoj Skeli, ukazao je v.d. predsednika gradskog prekršajnog suda.

On i još petoro optuženih za bacanje dva "molotovljeva koktela" na Ambasadu Grčke u Beogradu 24. avgusta 2009. godine, oslobođeni su optužbi za izazivanje opšte opasnosti tim činom i čekaju pravosnažnost presude.

Predmet protiv tih šest anarhista je po žalbi tužilaštva prosleđen Apelacionom sudu u Beogradu, koji može da potvrdi oslobađajuću presudu, ili da je ukine i postupak vrati na novo suđenje.

Oni su bili uhapšeni 3. septembra 2009, a iz pritvora su pušteni 17. februara 2010. godine.

Više tužilaštvo u Beogradu je ovu grupu prvobitno optužilo za terorizam, ali je kasnije, prekvalifikovalo optužnicu.

Komentari

Ako je Srbija demokratska zemlja ili bar tezi da to bude ,ako topla braca uz blagoslov vlasti mogu mirno da setaju ulicama u svojim ponosnim paradama ,zasto je onda skup protiv NATO-a bio ne dozvoljen?Prava demokratija nikako nesme biti selektivna.