sreda 17. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Goluboviću pritvor produžen za još mesec dana

Goluboviću pritvor produžen za još mesec dana

Saslušanje Aleksandra Kristijana Golubovića po zahtevu Tužilaštva za proširenje istrage planirano je za ovu sedmicu, ali se zbog tajnosti istrage tačan datum ne saopštava javnosti

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu produžio je juče za još mesec dana pritvor Aleksandru Kristijanu Goluboviću i još četvorici pripadnika njegove grupe osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima.

Pripadnicima Golubovićeve grupe, koji su uhapšeni 16. januara u Beogradu, krivično vanpretresno veće produžilo je pritvor zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi mogli da ponove krivično delo, kao i zbog visine zaprećene kazne i okolnosti pod kojima je delo izvršeno nekima, izjavila je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Pored Golubovića, u pritvoru ostaju i njegova majka Milanka Golubović, Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Uroš Vuković.

O zahtevu za proširenje istrage protiv Golubovića i pripadnika njegove grupe, koji je Više javno tužilaštvo u Beogradu sudu podneo sudu sredinom februara, istražni sudija će odlučiti pošto ih sasluša.

Saslušanje Golubovića planirano je za ovu sedmicu, ali zbog tajnosti istrage tačan datum se ne saopštava javnosti.

Proširenje istrage se zahteva jer postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ta grupa se tereti da se u dužem vremenskom bavila trgovinom narkotika na liniji Novi Pazar - Beograd, a Golubović se sumnjiči i za držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Golubović je, inače, pre godinu dana pušten iz zatvora u Požarevcu, gde je izdržao kaznu od četiri godine zatvora zbog iznude tri hiljade evra i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane krađe.