sreda 17. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Eksplozija "mercedesa" opomena za dug

BEOGRADSKA POLICIJA TRAGA I ZA BOMBAŠEM I ZA METOM

Eksplozija "mercedesa" opomena za dug

Detonaciju je izazvao sporogoreći štapin koji nije kontrolisan daljinskim, što znači da je napadaču bilo sasvim svejedno da li će njegova meta, Božidar N, biti u kolima ili ne, kaže izvor Kurira iz policije

BEOGRAD - Eksplozivna naprava koja je u ponedeljak uveče u Ustaničkoj ulici digla u vazduh rentirani "mercedes A 170" bila je "opomena" Božidaru N, nekada jednom od glavnih ljudi izuzetno moćne borčanske bande, za njegov neisplaćeni dug bandi, piše Kurir pozivajući se na nezvanična saznanja.

Borčanskoj bandi pripisuju su brojne iznude, otmice, ali i rasturanje droge na teritoriji Beograda, ali, kako je Kurir saznao, tom klanu je zelenašenje jedna od "osnovnih delatnosti". Zato ne čudi da bivšem članu nisu mogli da oproste pokušaj da izbegne vraćanje novca.
- Božidar N. bio je jedna od prvih "glava" izuzetno moćnog borčanskog ganga. Uživao je ogromno poverenje članova i imao je uticaj na ljude sa kojima je radio. Ipak, taj odnos narušen je onog momenta kada je Božidar od nekadašnjih "saradnika" pozajmio novac i nije ga vratio u dogovorenom roku, priča Kurirov izvor blizak istrazi.

Krupne zverke

U akciji beogradske policije, septembra protekle godine, uhapšeno je oko 20 članova borčanske bande.
Posle te akcije, hapšenje još saradnika ganga u Subotici i jakog kriminalnog ogranka beogradske grupe, isprovociralo je stručnjake da javno skrenu pažnju na snagu i moć, koji ovaj klan stiče.
- Postoji mogućnost i da je ova grupa počinila određene likvidacije koje dosad nisu rasvetljen, istakao je tada direktor policije Milorad Veljović.


Naš sagovornik dodaje da je Božidar N. "po svoj prilici precenio svoje sposobnosti kada se upuštao u pozajmicu" i da ga je izvrdavanje čvrstih rokova otplate za malo koštalo glave.

- Detonaciju je izazvao sporogoreći štapin koji nije kontrolisan daljinskim, što znači da je bombašu bilo sasvim svejedno da li će njegova meta u trenutku eksplozije biti u kolima ili ne, kaže sagovornik Kurira.

Ovaj list je još saznao da su inspektori koji rade na slučaju pokušali da razgovaraju sa Božidarom N, ali da im je on do zaključenja Kurirovog izdanja ostao nedostupan. Osim na pronalaženju bombaša, policija istovremeno radi i na ispitivanju umešanosti Božidara N. u poslove borčanskog klana.

Kurir ukazuje da je pre samo 10 dana uhapšena osmočlana grupa osumnjičena za proizvodnju i preprodaju droge. Ovi "tvrdi momci" mahom sa Vračara i Medakovića u podzemlju se smatraju najljućim suparnicima borčanske bande. Njihov sukob eskalirao je oružanim obračunom u kafani "Žuta greda" prošle godine. Takođe, uhapšeni Aleksandar Milošević i Milinko Brašnjović su 26. februara u naselju Medaković ispalili nekoliko metaka u Vladimira K. pogrešno verujući da pucaju u jednog od članova borčanskog ganga.