utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Pritvoren zbog poreske utaje i falsifikovanja

Pritvoren zbog poreske utaje i falsifikovanja

BEOGRAD- Zajedničkim radom službenika policije i Poreske policije u Leskovcu, uhapšen je i priveden istražnom sudiji Osnovnog suda Miodrag R. (32), iz Babušnice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela poreske utaje i falsifikovanje službene isprave, saopštila je Policijska uprava Leskovac.

Sumnja se da je Miodrag R, koji je vlasnik i odgovorno lice preduzeća DOO "Miora trade" iz Leskovca, 2008. i 2009. godine izdao i potpisom overio više računa kojima je prikazao prodaju robe, a nije ih proknjižio u poslovnoj dokumentaciji tog preduzeća čime je izbegao plaćanje PDV-a.

Miodrag R. nije vršio knjiženje ulaznih računa u poslovnoj dokumentaciji preduzeća na osnovu kojih je izvršio nabavku robe raznog asortimana, kao ni proknjiženje prihoda ostvarenih po osnovu prometa dobara koji su osnov za obračun i plaćanje poreza na prihode od kapitala.

Izvršenjem tih krivičnih dela budžetu Srbije naneta je šteta od oko 28 miliona dinara. Istražni sudija je Miodragu R. odredio pritvor do mesec dana, navedeno je u saopštenju.