nedelja 16. novembar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Udarcima ubili radnika

IDENTIFIKOVANI MLADIĆI KOJI SU u boru PRETUKLI MIODRAGA PETROVIĆA

Udarcima ubili radnika

Borani uznemireni, veruju da je ovaj čin delo narkomana. Pre nekoliko dana napadnuta žena koja je, srećom, uspela da pobegne nepovređena

BOR - Miodrag Petrović (43), radnik preduzeća „Lav“, koji je pretučen ispred firme „Tehnopromet“ u centru Bora, preminuo je od posledica udaraca u glavu koji su izazvali unutrašnje krvarenje. To je prvi, nezvanični rezultat obdukcije, dok će oni zvanični biti saopšteni za dve nedelje.

Nesrećnog radnika presrela su, u sredu oko 19 sati, trojica mladića starih od 15 do 17 godina, i bez razloga počeli da ga udaraju pesnicama u glavu i telo. Posle lekarske intervencije u borskoj bolnici Petrović je otišao kući, gde je supruzi Veselki ispričao šta mu se desilo. Ubrzo mu je pozlilo, pao je u nesvest, počeo da povraća, a krv mu je curela iz nosa i usta.

LEKARI ZATAJILI?

U Boru se sve glasnije postavlja pitanje da li su lekari reagovali ispravno prilikom prijema Petrovića i ukazivanju pomoći, jer su teške povrede glave bile očigledne zbog čega je, kako se veruje, pacijent morao da ostane u bolnici.

- Po celoj sobi bilo je krvi. Trebalo je da nam dođe ćerka. Nisam znala šta da radim. Nisam imala snage ni krv da počistim. Neko od suseda se našao i dao mi tabletu za umirenje. Nisam imala para ni lek da kupim. Ne radim, Miodrag je radio u RTB-u, uzeo je otpremninu i ostao na „belom hlebu“. Ovo je za mene i celu porodicu katastrofa koja se ne može opisati - kaže Petrovićeva ne verujući da je njen suprug bilo kome dužan, jer „nikada u životu nije ni mrava zgazio“.

U Zdravstvenom centru su nam rekli da je Petroviću ukazana najhitnija lekarska pomoć, da je obavljen rendgenski pregled i da mu je ponuđeno da ga odvezu kući. Ti pregledi i snimci nisu pokazivali da su povrede opasne po život.

Borani su uznemireni, jer se pretpostavlja da je ovaj gnusni čin delo narkomana. Svemu doprinosi činjenica da je pre nekoliko dana napadnuta žena koja je, srećom, uspela da pobegne nepovređena.
U policiji nije moglo da se dođe do konkretnijih podataka, mada je poznato da je istraga intenzivna. Prema našim saznanjima, trojica napasnika bila su odevena u crnu odeću, a jedan je nižeg rasta. Prema poslednjim informacijama policija je napadače identifikovala, ali se, u cilju dalje istrage, ne saopštavaju njihova imena.