nedelja 16. novembar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > TUŽILAŠTVO TRAŽI PROŠIRENJE ISTRAGE

TUŽILAŠTVO TRAŽI PROŠIRENJE ISTRAGE

BEOGRAD - Specijalno tužilaštvo podnelo je Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu zahtev za proširenje istrage protiv gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića i još trojice osumnjičenih u tom slučaju, izjavila je juče Tanjugu portparol tog suda Maja Kovačević-Tomić i dodala da će istražni sudija odlučiti o zahtevu pošto sasluša osumnjičene.

Proširenje istrage traži se i protiv bivšeg predsednika tenderske komisije u tom gradu Branislava Tomića, načelnika Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikole Halasa i načelnika zrenjaninskog Odeljenja za poslove privrede, finansija i računovodstva Davida Dimkića.

Tužilaštvo traži proširenje istrage zbog sumnje u finansijske zloupotrebe u vezi sa zakupom zemljišta i ugovorom o ustupanju duga, a koje nisu bile obuhvaćene prvobitnim zahtevom za sprovođenje istrage.
Grupa je osumnjičena da je oštetila budžet opštine Zrenjanin za više od 3,5 miliona evra. Vrhovni sud Srbije u petak je odbio, kao neosnovane, žalbe Kneževićevih branilaca i još dvojice okrivljenih na produženje pritvora za još mesec dana.