nedelja 16. septembar 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Suđenje Milanoviću za stanove u ponedeljak

Suđenje Milanoviću za stanove u ponedeljak

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem direktoru Radio-televizije Srbije Dragoljubu Milanoviću zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodele stanova radnicima RTS nastavlja se u ponedeljak pred Višim sudom u Beogradu.

Milanović će u sud doći sa slobode pošto je 31. avgusta izašao iz požarevačkog zatvora "Zabela" u kojem je odslužio desetogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog pogibije16 radnika te medijske kuće prilikom NATO bombardovanja 23. aprila 1999. godine.

Sudija Vera Vukotić najavila je na prethodnom suđenju, da će u septembru biti saslušani veštak i dva svedoka, a potom zakazane završne reči, posle čega će uslediti prvostepena presuda.

Milanović je na početku suđenja za stanove negirao navode optužnice koja ga tereti da ih je nelegalno dodelio zaposlenima u toj medijskoj kući, ističući da je proces protiv njega politički montiran i da se ne oseća kao osuđenik već "kao ratni zarobljenik NATO pakta i njihovih saradnika u Srbiji".

Nekadašnji direktor RTS-a je jedan od retkih osuđenika koji je svoju zatvorsku kaznu odslužio u celosti. Jedno vreme u zatvoru je imao privilegije i dospeo je u otvoreni tretman, ali su mu one brzo ukinute nakon reakcije porodica žrtava tragedije.