petak 16. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Rebrača i mamografe kupovala maglom

Rebrača i mamografe kupovala maglom

Prva dama humanitarnog fonda nije platila tri miliona dinara "Holodžiku", koji je isporučio dva mamografa Institutu za onkologiju u Beogradu

BEOGRAD - Katarina Rebrača (38) duguje tri miliona dinara američkoj firmi "Holodžik" za kupovinu digitalnih mamografa.

Ovo je za Kurir juče izjavio Nenad Borojević, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju, čijoj su ustanovi isporučena dva mamografa koje je, pored B92, trebalo da plati i Rebrača iz svog humanitarnog fonda.
Borojević kaže da se Rebrača ugovorom sa B92 obavezala da će njena fondacija platiti mamografe, ali da obećanje nije ispunila.

- Rebrača se pre godinu dana obavezala da će njen fond platiti nabavku mamografa američkoj firmi, koja ima predstavništvo u Beogradu. Pošto je na akciji sakupljeno više novca, donatori su odlučili da nam nabave još jedan mamograf, računajući da će Rebrača ispuniti svoja obećanja. Jedan fiksni i jedan pokretni mamograf su nam isporučeni, ali nastao je dug, koji sada nema ko da plati - objašnjava Borojević.

On kaže da na Institutu imaju četiri mamografa, na kojima se godišnje pregleda 20.000 žena, a da se cena ovih aparata, neophodnih za dijagnostifikovanje karcinoma dojke, kreće od 100.000 do 200.000 evra.
Borojević negira da je on podneo krivičnu prijavu protiv Rebrače i ističe da je samo obavestio nadležne organe o činjeničnom stanju.

Komentari

Zalosno je sto ce sad ljudi koji su imali dobru volju da pomognu, sledeci put dobro razmisliti da li ce dati pare u neki humanitarni fond. Pre 3 godine bila je Zenska trka na Adi i Katarina Rebraca je dosla sa policma punim robe(kacketi,majce ,privesci...) i prodavala ih je naravno pod sloganom da sve te pare od prodaje idu u humanitarne svrhe.
Moje drugarice i ja smo kupovale stvari misleci da pare odlaze u fond. Godinama sam sa ponosom nosila kacket sa znakom fonda. Posle ovih dogadjaja,sramota me je da ga nosim i verovatno cu da ga bacim u djubre.

a da se cena ovih aparata, neophodnih za dijagnostifikovanje karcinoma dojke, kreće od 100.000 do 200.000 evra.

LAZE KAO PAS!

Za te pare cu da kupim 10 ( i slovima DEST)

SLOBODNO MI SE JAVITE NA PRILOZENU ADRESU I VIDIMO SE IDUCE NEDELJE U VASOJ REDAKCIJI.

Dokle vise da neke Tomice i ovakav lik pljackaju narod i da ga ucenjuju njegovom blescu???

DOKLE?

Zenama popu Rebrace nikad nije dosadno, a nece jos biti niti kad ode na jedan duzi godisnji odmor u zatvor. Tamo se lepe zene cenjene isto kao i lepi muskarci. Sad ce bosovi imati prvoklasan provod a i strazari ce da zarade koju paru u dodatnom radu. Samo sto u zatvoru nece moci nikoga da folira i da naredjuje, tako se slusaju samo naredjenja onih koji su najaci.

Mamografi u Americi kostaju od $25000 do $35000. http://www.absolutemed.com/Medical-Equipment/Mammography-Machines/Lorad-...

Gospoda Milosavljevic (ministar-lopov), Borojevic (doktor-hohstapler) mogu svojoj kevi da kupe mamogram od sto hiljada eura . Cena GE mamografa je $7800 dolara , a oni se verovatrno ugradjuju u te poslove sa devedesetak do dvesta hiljada eura. KAd ce kraj tim lopovima doci!!!!!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390146381343

cena $6000 + $1800 shipment.

GE Senographe DMR+ Plus Mammography Machine Mammo
FREE USA SHIPMENT, Patient-Ready 90-Day Warranty
Item condition: --
Ended: Jan 31, 201011:53:12 PST
Price: US $5,999.00
Shipping: $1,800.00Standard Int'l Flat Rate ShippingSee more services See discounts | See all details
Estimated delivery time varies for items shipped from an international location.
Returns:
7 day merchandise credit, buyer pays return shipping | Read details