utorak 16. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Posmrtni ostaci dopremljeni u Beograd

Posmrtni ostaci dopremljeni u Beograd

BEOGRAD - Cvetko Simić (44), čiji su ostaci pronađeni 8. i 9. marta na Jarunskom jezeru u Zagrebu, biće sahranjen danas u 15 sati na groblju Lešće u Beogradu.
Kako je Kurir saznao u MUP Srbije, policija i dalje intenzivno traga za njegovim ubicama, kao i za glavom i šakama.
- Neki stavovi su nam sad bliži, ali i dalje nemamo ništa konkretno u vezi s tim slučajem. Operativni timovi srpske i hrvatske policije danonoćno rade kako bi bila otkrivena pozadina ovog zločina - rekao je Kurirov izvor upućen u istragu.

Telo, tačnije trup, bez glave, šaka i nogu od prepona naniže, u ponedeljak su na Jarunskom jezeru našla trojica veslača Kajakaškog kluba Končar. Veslajući u vodenom rukavcu tristotinak metara od kluba mladići su uočili veliku crnu vreću koja im je delovala čudno i čak ih podsetila na vreće za leševe. Dotakli su je veslom kako bi videli šta je unutra, a onda su nekoliko metara dalje uočili i leš kako pluta. Odmah na prvi pogled bilo je jasno da su glava i ekstremiteti vrlo precizno odsečeni i da raspadawe nije uzrok stravičnog prizora na koji su naišli. Momke je najviše šokiralo to što su rezovi na vratu i preponama izgledali glatki i čisti, vrlo precizni.
Kajakaši su odmah pozvali policiju i kasnije pomogli u izvlačenju tela. U crnoj vreći policija je našla kartone i vešalicu za odeću, ali zasad se ne zna ima li ta vreća ikakve veze sa trupom.
Dan kasnije, noge su policajci našli u šikari nedaleko od mesta na kojem je nađen trup. Udovi su anatomski precizno uklonjeni, jer se na nogama videlo da su odrezane uz čašice kukova.
Prema nezvaničnim informacijama, srpska policija imala je takozvana operativna saznanja o kriminalnim aktivnostima Cvetka Simića, ali nije imala i dokaze za njih. Ta saznanja Simića uglavnom povezuju s krijumčarenjem narkotika i Luku Bojovića.

Komentari

Kako ziveo tako i zavrsio. Ne razumem sto je ova vest tako bitna i koga je briga za Cvetka Simica.