utorak 16. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Srpkinja i Italijan "pali" s pola miliona evra

Srpkinja i Italijan "pali" s pola miliona evra

Bračni par carinicima i policajcima na Bajakovu nisu uspeli da objasne poreklo 560.000 evra, koji su detaljnom pretragom nađeni u kutiji za cipele, koja je bila u putnoj torbi

BAJAKOVO - Carinici i policajci na graničnom prelazu Bajakovo na današnjoj konferenciji za novinare pohvalili su se velikim "ulovom" - pored toga što su otkrili Turčina u pokušaju šverca više od 44.000 različitih parfema, u krijumčarenju 560.000 evra sprečili su Italijana i Srpkinju.

Carinici su, kako su preneli hrvatski mediji, primetivši nervozu na licima supružnika koji su "suzukijem" italijanskih registarskih oznaka došli na Bajakovo iz Srbije, detaljnije pregledali unutrašnjost automobila i prtljag.
U kutiji za cipele, koja je bila u putnoj torbi, carinici su našli 560.000 evra u različitim apoenima, a kako supružnici nisu mogli da dokažu odakle im novac i da li je njihov, novac im je oduzet.

To je najveća ikad zaplenjena količina deviza u Hrvatskoj. Prethodna je bila novembra prošle godine takođe na Bajakovu, kada je "plen" bio 240.000 evra.
Parfeme su otkrili u šleperu turskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Turske, nađeno je 44.706 bočica parfema različitih proizvođača.

Vozač je carinicima pokazao deklaraciju o prevozu tekstilne robe u Francusku, ali je merenjem teretnjaka utvrđeno da stvarna težina ne odgovara onoj zapisanoj u deklaraciji. To je carinicima bilo sasvim dovoljno da ga provere.
Vrednost parfema procenjena je na oko 600.000 evra.