utorak 16. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Pucao u druga, jer mu je ugasio svetlo

PUCNJAVA U KAFANI U CENTRU UGRINOVACA

Pucao u druga, jer mu je ugasio svetlo

BEOGRAD - Policija traga za Markom M. (24), koji je, kako se sumnja, upucao svog dugogodišnjeg prijatelja Aleksandra G. (25) jer mu je - ugasio svetlo u kupatilu.

Aleksandar G. upucan je sa dva metka u stomak i nogu u kafani u centru Ugrinovaca u nedelju uveče. Prema rečima očevidaca, u njega je, posle kraće rasprave, pucao njegov dugogodišnji prijatelj i komšija Marko M.


- Aleksandar je sedeo za stolom sa devojkom i još nekoliko prijatelja. Marko je seo za njegov sto, pozdravio se, a potom otišao do toaleta. Aleksandar je krenuo za njim i, namigujući prisutnima, ugasio svetlo. Nekoliko sekundi kasnije napadač je izašao obliven znojem, urlao je i kipeći od besa ponavljao: "Koja pi... a mi je ugasila svetlo?". Kada je video "koliko je sati", Aleksandar je ustao i počeo da ga smiruje, objašnjavajući mu da je posredi bezazlena šala. Odbijajući da ga sasluša, Marko je potegao pištolj i ispalio tri hica. Dva su pogodila njegovog prijatelja, dok je jedan proleteo nedaleko od glave jednog od gostiju kafane, priča očevidac događaja.

Posle pucnjave napadač je pobegao, dok su ranjenog momka njegovi prijatelji kolima prevezli do KBC "Bežanijska kosa", gde su lekari konstatovali da je zadobio povrede noge i stomaka. On je operisan i njegovo stanje je stabilno.

Posle pucnjave, u Ugrinovcima se moglo čuti da je vatreni obračun zapravo posledica Aleksandrovog prijateljstva sa izvesnim momkom iz Zemuna, a koje napadač nije odobravao. Meštani kažu i da je Marko već duže vreme umešan u poslove sa drogom, koju je, kako se sumnja i sam povremeno uzimao.
Prema jednoj verziji događaja, Marko je u toalet i ušao da bi uzeo drogu i da ga je upravo zato toliko razbesnelo što mu je Aleksandar ugasio svetlo. Kako nezvanično saznajemo, većina očevidaca posvedočila je policiji da je napadač bio "ili pijan ili drogiran" kada je ustrelio prijatelja.