utorak 16. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Priznao da je pucao u policajca

Priznao da je pucao u policajca

BEČ - Mihajlo Janković (33), državljanin Srbije kojeg je Mađarska nedavno izručila Austriji, priznao je na prvom saslušanju u Beču da je 12. januara, bežeći od policijske patrole, pucao i ranio policajca nanevši mu teške povrede opasne po život, javili su austrijski mediji.

Prema rečima portparola policije Roberta Haslingera, Janković je priznao da je ispalio dva ili tri hica na policajca koji je trčao za njim, plašeći se da će dobiti visoku zatvorsku kaznu jer je nosio ilegalni pištolj. Janković je, prema Haslingeru, negirao da je imao nameru da ubije policajca, a oružje je prilikom bekstva bacio. Janković je na saslušanju rekao i da je znao da ima zabranu boravka u Austriji, što mu je bio dodatni razlog da pokuša da izbegne privođenje.

Janković je rekao i da je odmah posle pucnjave uzeo taksi, koji ga je odvezao do mađarsko-srpske granice. Poslednja četiri kilometra do Srbije Janković je nameravao da pređe pešice, ali se izgubio. Tada su ga uhapsili mađarski policiji, kojima je rekao da se zove Dragan Marković, jer kod sebe nije imao dokumenta.
Janković je prebačen u smeštaj za ilegalce. Posle nekoliko dana na osnovu otisaka prstiju uz poternicu iz Austrije utvrđen je njegov identitet. Prema Haslingeru, Janković je odlučio da se skloni u Srbiji, verujući da će ga poznanici, prijatelji i rođaci skrivati od policije.