utorak 16. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Đurović: Da je htela, Srbija je mogla da uhapsi Šarića

Đurović: Da je htela, Srbija je mogla da uhapsi Šarića

PODGORICA - Rukovodilac Nacionalnog centralnog biroa Interpola u Podgorici Dejan Đurović odbacio je danas optužbe iz Beograda da Crna Gora štiti Darka Šarića, navodeći da je Srbija mogla da ga uhapsi da je to želela.

- Da je htela, Srbija bi imala Šarića. Trebalo je samo da raspišu poternicu onoga trenutka kada nije uspelo njegovo hapšenje u Francuskoj, 17. decembra prošle godine. Zašto to nisu učinili, odgovore treba tražiti u Srbiji, a ne u Crnoj Gori - rekao je Đurović za podgoričku Pobjedu.

On smatra da je crnogorska policija odigrala ključnu ulogu u akciji "Balkanski ratnik". "Da nije bilo crnogorske policije i podataka koji su razmenjivani preko nas, ne bi ni na ovom nivou bilo uspeha akcije 'Balkanski ratnik'", kazao je Đurović, navodeći da Crna Gora nije razmenjivala informacije samo sa Srbijom, nego i sa ostalim državama koje su se interesovale za osumnjičene.

Đurović smatra da je čudno što još tada, kada je Šarić umakao, i seo u avion "Montenegroerlejnza" za Podgoricu, Beograd nije dostavio međunarodnu poternicu Crnoj Gori, za šta su, kako kaže, imali dva i po sata vremena za posao koji traje 15 minuta.