ponedeljak 16. januar 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Stanišljeviću mesec dana pritvora

Stanišljeviću mesec dana pritvora

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine doneo je rešenje kojim je osumnjičenom Božidaru Stanišljeviću odredio meru pritvora u trajanju od mesec dana, odnosno do 10. februara 2012. godine, saopšeno je iz Suda BiH.

Božidar Stanišljević osumnjičen je za izvršenje krivičnog dela terorizam, a Sud je, nakon izvršenog uvida u dokazni materijal, utvrdio postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, prenela je sarajevska novinska egencija Fena.

Pritvor je određen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te zbog bojazni da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda.

U Sportskom centru Borik u Banjaluci pronađeno je tri kilograma plastičnog eksploziva TNT-a velike razorne moći, detonator, snajper, dve automatske puške, dva škorpiona, prigušivač i 400 metaka različitog kalibra dan uoči obeležavanja Dana i krsne slave RS.

Eksploziv i naoružanje pronađeni su u takozvanoj novinarskoj loži iznad južne tribine dvorane, uoči svečanosti na kojoj je obeležen Dan Republike Srpske.

Stanišljević je priznao da je to oružje njegovo i sada se vodi istraga da se utvrdi šta je sa njim nameravao da uradi.