nedelja 15. maj 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Zarubici i njegovoj grupi određen pritvor od mesec dana

Zarubici i njegovoj grupi određen pritvor od mesec dana

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor pripadnicima kriminalne grupe Milana Zarubice (43) i pokrenuo istragu protiv njih zbog sumnje da su proizvodili opojnu drogu amfetamin - sulfat radi prodaje u zemljama regiona, izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Pritvor nije određen samo Jovanu Drči (45), zvanom Prle, naveo je tužilac i dodao da je i on obuhvaćen rešenjem o sprovođenju istrage koje sve osumnjičene tereti da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Zarubici je određen pritvor iako je osuđenik na izdržavanju kazne zatvora od 11 godina zbog istog krivičnog dela, napomenuo je Radisvljević.

Zarubica je uhapšen pre dva dana tokom dozvoljenog boravka na slobodi. Njegov branilac Milan Zindović rekao je da njegov branjenik nije izneo odbranu pred istražnim sudijom jer se nije osećao dobro i da bi to trebalo da učini krajem iduće sedmice.

Posle saslušanja kod istražnog sudije, pritvor je određen Goranu Lazoviću (54), zvanom Doktor, Slobodanu Gmiziću (35), zvanom Jaza, i Marku Županjcu (33), Jovici Drobnjku (38), zvanom Joca, i Isamedinu Azizi (52).

Iako nalaze na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Sremska Mitrovica, pritvor je određen i Jovici Kanaziru (33), zvanom Frka, i Draganu Karapeševu (27), a protiv njih će biti sprovedena istraga zbog sumnje da su izvršili krivična dela kao pripadnici Zarubičine grupe.

Sumnja se da je Zarubičina grupa amfetamin - sulfat proizvodila u obliku tableta i praha u ilegalnoj laboratoriji u Ugrinovcima, u kojoj je u petak izvršen uviđaj, a droga prosleđena stručnjacima na veštačenje.