nedelja 15. maj 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ostaje optužni predlog protiv Cece Ražnatović

Ostaje optužni predlog protiv Cece Ražnatović

BEOGRAD - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu ostaje pri optužnom predlogu protiv Svetlane Ražnatović i njenog zeta Predraga Ocokoljića zbog nasilničkog ponašanja, bez obzira na najavu direktora FK "Mladi proleter" Aleksandra Olarevića da će u ponedeljak povući krivičnu prijavu protiv njih, rečeno je u tom tužilaštvu.

U tužilaštvu, međutim, ističu da je optužni akt, u ovom slučaju optužni predlog, ovlašćen da povuče samo nadležni tužilac.

Povlačenje krivične prijave nema uticaja na pokrenuti krivični postupak jer se za to krivično delo goni po službenoj dužnosti napomenuli su u tužilaštvu.

Takođe podsećaju da se Olarević u istražnom postupku kod istražnog sudije pridružio krivičnom gonjenju i da njegova odluka o povlačenju krivične prijave nema nikakav uticaj na odluku tužioca da podigne optužni predlog.

Optužni predlog podignut je 20. aprila, a sud je nedelju dana kasnije zakazao početak suđenja Ražnatovićevoj i Ocokoljiću za 19. jul.

Olarević je krivičnu prijavu protiv njih podneo u oktobru 2007. jer ga je pevačica psovala, a njen zet, bivši fudbaler, udario pesnicom u glavu.

Do svađe je, kako pišu mediji, došlo zbog rasprave oko vlasništva nad klubom mladi proleter i sportskim centrom "Inge"na Zvezdari koji je "Obilić" na čijem je čelu bila Ražnatovićeva, a njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, glavni finansijer, godinama koristio da treninge i utakmice mlađih kategorija fudbalera.

Viši sud u Beogradu usvojio je 9. maja sporazum o priznanju krivice koji su Ražnatovićeva i njena sestra Lidija Ocokoljić zaključile sa Višim tužilaštvom u vezi nezakonitim prisvajanjem dela transfera od fudbalera FK "Obilić" i uskoro ih očekuje odsluženje kazne od po osam, odnosno šest meseci kućnog pritvora.