nedelja 15. maj 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Đuraškoviću i saradnicima određen pritvor

Đuraškoviću i saradnicima određen pritvor

BEOGRAD - Po zahtevu tužilaštva za organizovani kriminal Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do mesec dana vlasniku "Nibens korporacije" Milu Đuraškoviću i njegovim saradnicima, izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je dodao da je istražni sudija posle saslušanja osumnjičenih pokrenuo istragu protiv njih zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja preduzeće "Fam" iz Kruševca oštetili za više od 32 miliona evra.

Sumnja se da je sedmoro Đuraškovih saradnika oštetilo preduzeće "Fam" iz Kruševca za iznos od 3.181.070.378,54 dinara (više od 32 miliona evra), Đuraškoviću pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.498.289.138,43 dinara (više od 15 miliona evra).

Pritvor je određen i njegovim najbližim saradnicima koji su imali po više funkcija u raznim preduzećima - Beograđanima Dejanu Jevtiću (42) i Ristu Ristiću (50), zatim generalnom direktoru "Fama" Kruševljaninu Branislavu Jovanoviću (58), članu Upravnog odbora "Fama" Ljiljani Kostić (54) iz Kruševca, kao i finansijskom direktoru tog preduzeća Milici Bradić (53) iz Kruševca.

U pritvoru su i najviši funkcioneri PZP "Beograd" i prokurista "Nibens grupe" Bora Jelić (53) iz Gusinja i Srđan Filipović (42) iz Vranja.

Protiv njih će biti sprovedena istraga zbog sumnje da su od 2007. do 2010. godine u cilju pribavljanja imovinske koristi Đuraškoviću isplatom novca po osnovu zarada iz "Nibens grupe" i dobiti iz preduzeća "Šer korporacija", koristili privredne i poslovne strukture preduzeća koja su u njegovom direktnom ili indirektnom vlasništvu.