ponedeljak 15. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Specijalci uhapsili pljačkaše zlatare

Specijalci uhapsili pljačkaše zlatare

BEOGRAD - Dragiša Arbutin (29), Vladimir Timotijević (35), Isidor Bunjevački (25), Vesna Drakulić (56) i Radomir Timotijević (38), svi iz Beograda, uhapšeni su u zajedničkoj akciji pripadnika beogradske policije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije zbog postojanja osnova sumnje da su opljačkali zlataru "Rubin" na Novom Beogradu, u ulici Goce Delčeva.

Prilikom hapšenja, kako je saopštila policija, kod osumnjičenih su nađena dva pištolja, lisice, selotejp traka i ključevi od zlatare.

Pretresom stana Vladimira Timotijevića nađeni su revolver, dve kape "fantomke", radio-stanica i perika, dok je Radomir Timotijević, prilikom pretresa njegovog stana, bacio kroz prozor pištolj, koji je zatim nađen.

Prema izjavi načelnika kriminalističke policije za Beograd Darka Senića za RTS, grupa je jutros upala u zlataru i otela oko dva kilograma zlata. Niko nije povređen, a zlato je nađeno.

Prema rečima Senića, razbojnici su odranije su poznati policiji.

- Uhapšeni su odranije poznati policiji i imaju između 10 i 15 godina izdržane zatvorske kazne. Sumnja se da su uhapšeni povezani sa više krivičnih dela razbojništava na području Beograda, a mete napada su uglavnom bile zlatare - rekao je Senić.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

K.Kapisoda