ponedeljak 15. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Bujanovac: U eksploziji povređen policajac

Bujanovac: U eksploziji povređen policajac

BUJANOVAC - U eksploziji bombe u Bujanovcu teže je povređen pripadnik multietničke policije, dok su njegova supruga, kao i dve slučajne prolaznice, zadobile lakše povrede.    

Sinoć u 20.45 u Bujanovcu, nešto dalje od centra grada, došlo je do eksplozije bombe, podmetnute ispod službenog vozila MUP, u kojoj su povređeni Bljerim Mustafe, rođen 1971, i njegova supruga Ljucije Mustafa, rođena 1978, kao i dve maloletne devojčice, slučajne prolaznice.     

Mustafa je zadobio rane u oba donja ekstremiteta, predelu grudnog koša i glave. Primljen je jutros, nešto posle pet sati, u Urgentni centar u Beogradu, gde ga je dočekao i ministar policije Ivica Dačić, koji je izjavio da će policija učiniti sve da ovaj teroristički čin ne ugrozi dalju političku stabilnost i zajednički život svih koji žive na jugu Srbije.

- Ono što je sigurno to je da mi nećemo dozvoliti ni u kom slučaju prebacivanje određenih terorističkih grupa sa teritorije Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije i iz delova Makedonije na jug Srbije kako bi se ostvarivali ovakvi teroristički akti - rekao je Dačić nakon što je posetio Mustafu, koji je odmah zbrinut, a tim lekara mu pruža neophodnu pomoć.