četvrtak 14. jun 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Podignuta optužnica protiv Zvonka Veselinovića

Podignuta optužnica protiv Zvonka Veselinovića

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Zvonka Veselinovića i još dve osobe zbog nezakonitog prisvajanja 32 kamiona kompanije "Hipo Alpe adria lizing".

RTS prenosi da advokat Zvonka Veselinovića Goran Petronijević rekao je da je obavešten o toj optužinici, ali da je nije dobio. 

"Optužnica je podignuta, ali je još u proceduri i ne zna se da li će eventualno biti vraćena. Po novom zakonu nije sprovedena u potpunosti", kazao je Petronijević. 

On je naveo da mu je rečeno da je optužnica podignuta zbog zloupotrebe službenog položaja. 

RTS prenosi da je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv Zvonka Veselinovića, Dragana Ćurčića i Milana Radojičića. 

Ćurčićeva firma je prestala da plaća rate za lizing zbog čega je Hipo sa njima raskinuo ugovor, a oni umesto da vrate kamione vredne više od 200 miliona dinara, prebacili su ih na Kosovo i Metohiju. 

Veselinović je u decembru 2011. godine uhapšen na Kopaoniku zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i prema navodima Kfora on je jedan od organizatora prošlogodišnjih nereda na Kosovu i Metohiji.