sreda 14. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Pritvoreni radnici "MIN zadruge"

Pritvoreni radnici "MIN zadruge"

Uhapšeni su sekretarica u zadruzi Zlatiborka V. (52), referent Snežana K. (48), rukovodilac finansijske službe Bogoljub S. (64) i Petar R. (67), pod sumnjom da su zadruzi naneli štetu od 57,4 miliona dinara

NIŠ - Četvoro radnika "MIN zadruge" u Nišu uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i na nezakonit način razdelili placeve u naselju Donja Vrežina, saopšteno je u Policijskoj upravi u tom gradu.
Uhapšeni su sekretarica u zadruzi Zlatiborka V. (52), referent Snežana K. (48), rukovodilac finansijske službe Bogoljub S. (64) i Petar R. (67), koji se terete da su zadruzi naneli štetu od 57,4 miliona dinara, rečeno je na konferenciji za novinare.

Zlatiborka V. je, krajem 2007. godine, sačinila odluku Upravnog odbora "MIN zadruge" o raspodeli dva hektara zemljišta na 12 zaposlenih, koliko je radilo u zadruzi u tom trenutku, i odluku podvela pod datum 29. 9. 2004. godine.
Ona je tu odluku potpisala i overila pečatom, iako takva odluka nije doneta na Upravnom odboru, rekli su u policiji.

Petar R. je kao direktor, iako nije bio na toj dužnosti, potpisao ugovore kojima se zaposlenima dodeljuju placevi, unevši, takođe, netačan datum zaključenja.
Snežana K. je osumnjičena, kako je navedeno, da je upisala delovodne brojeve na ugovorima dovodeći direktora u zabludu da ih potpiše da bi bili overeni u sudu.

Bogoljub S. je potpisao ugovor sa Petrom R. o ustupanju zemljišta i omogućio mu da stekne protivpravnu korist u iznosu od 4,7 miliona dinara, kazali su u policiji.
Istražni sudija Višeg suda u Nišu osumnjičenima je odredio jednomesečni pritvor.